MENÜ

 

Ajurvéda kurzus

 

2015.03.21. 9.00-17.00-ig

Kecskeméten

 

Előadó:

Bhaktipada Brabhu
Ajurvéda és védikus filozófia tanár

 

 Bhaktipada Dasa

 

Ajur-veda: az élet tudománya. Ajur - élet, veda - tudást jelenti. Az Ajurdveda egyik legősibb írás a Védáknak a része. A védikus írások legalább 5000 évvel ezelőtt le voltak írva.
Az emberi szervezet és a természet bizonyos finom törvények alapján működnek. Az ember képtelen felfedezni ezeket a törvényeket, mert nagyon finom természetű és gépek segítségével nem lehet mérni őket. Viszont az Ajurveda rendelkezik teljes tudással a finom törvényekről. Az ember aki megtanulja milyen törvényszerűségek által működik a szervezet és a természet, képes lesz hosszú, egészséges és boldog életet élni.

 

Általában az ember mikor megbetegszik, vagy bajba kerül, akkor elkezdi kutatni, olvasni, hallgatni az előadásokat. Keresi választ, hogy miért beteg és mit kell tennie, hogy meggyógyujon. Elégi gyakran előfordul, hogy az ember elolvas sok könyvet és komoly ellenmondásokkal találkozik. Egyik könyvben, azt olvassa, hogy csak párolt zöldséget kell enni, a másik könyvben, hogy csak nyerset ehet az ember, harmadikban, hogy böjtölni kell, stb.

Ilyenkor próbáld meg eldönteni mit csinálj Vigyor , mert mindegyik nagyon meggyőző.

Általában az történik, ha valaki beteg, hogy próbál mindenféle gyógymódokat és valamikor az egyik beválik. Az ember lelkes lesz, azonnal ír róla egy és azt írja benne, hogy mindenki ezt kövesse, mert annyira csodálatos és hatékony módszer.
De, azt
án valaki megveszi a könyvet elolvassa, kipróbálja és nála nem működik. Így aztán az ember kiábrándult lesz. E fajta esetekben az Ajurveda teljes mértékben képes megoldani az ellentmondásokat.

Az Ajurveda szerint az emberek különböző testtípusokkal rendelkeznek s ezért valakinek egészséges a nyers táplálkozás, de valakinek nagyon veszélyes. Ezért mikor olvasunk a nyerstáplálkozásról, általában olyan emberek írnak róla, akiknek ez a diéta a megfelelő. Szóval az ember végül nem érti  hogyan működik a test, as azt gondolja, hogy mindenki ugyanilyen s mindenkinek ugyanazt ajánlja.

 

Ezért nagyon fontos, hogy megismerjük legalább az Ajurveda alapjait!Az Ajurveda tanulm
ányozása ad az embernek egy teljes képet, hogyan működik a test, milyen törvények alapján, s ekkor nagyon könnyen megtudja állapítani mi a probléma és pontosan tudni fogja, hogy  milyen módszert lehet alkalmazni. Mert a különböző testtípusok miatt egyik embernek a megfelelő táplálkozás gyógyszer lehet, a másiknak pedig méreg.

Vannak még olyan emberek, akik állandóan kísérleteznek, hogy hogyan táplálkozzanak, de kevés az esélyük, hogy 100% ra biztosak legyenek mi igazán jónekik. Ez azért van így, mert a testi finom energiákra magától sose fog az ember rájönni. Ezt a tudást az embernek meg kell kapni egy hiteles forrástól. Ebben az esetben az Ajurveda a hiteles forrás.

Szóval most megbeszéltünk, hogy miért fontos mindenkinek ismerni az Ajurvedát. Ha ismerjük az Ajurvedát, akkor értjük, mi történik a testünkkel.

Ami nagyon fontos az az, hogy az Ajurveda főfeladata nem gyógyítani, hanem megelőzni a betegségeket. Sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani, s pedig elhanyagolt betegséget még nehezebb kezelni. A megelőzés képen az Ajurveda megtanítja az embert megfelelő életmódra mely által az ember soha se lesz beteg, se fizikailag se pszichikailag.
P
éldául ha az ember tudja, hogy mit lehet ennie reggel délben és este, akkor soha se lesznek toxinok a szervezetében. Mert ép a toxinok okozzáka betegségnek nagy részét.
Az ember nem lesz nyomott, sok energi
ája lesz stb.
Fontos mikor az ember lefekszik le aludni, mikor kel fel, mennyit dolgozik, hogyan gondolkozik. Egysz
óval egy tudatos életmódra tanít az Ajurveda.

Ily módon élve az ember egészséges, erős testileg, karakterileg és sikeres lesz. Képes lesz megérteni nagyon magas lelki tudományokat.

Egy komoly előnnyel rendelkezik az Ajurveda. Ez pedig az, hogy az egész Ajurveda tudomány teljes harmóniában van az Univerzummal és az emberi szervezettel. Ezért semmilyen gyógyítási módszer nem rendelkezik negatív mellékhatással. A kezelésben nincsenek kábitógyógyszerek, nincsen sugárzó kezelések. A gyógyszerek mivel a természetes alapanyagokból készülnek és nem pedig a méreg alapanyagból,  nem rendelkeznek mellékhatással. Sőt, miközben gyógyhatást okozzák beteg részére, mellette még az egész szerveztetet tonizálják. A gyógyszerek nagy részt a fűszerekből és gyógynövényekből készülnek.

 

Ajurvéda fűszerek, gyógynövények

 

Az Ajurveda elsősorban figyelembe veszi az egész embert mint az ember testét és az ő pszichét is.
Ezt pszichoszomatikus m
ódszernek hívják. Ezzel szemben a modern orvoslás nagyon szűkösen kizárólag csupán egy különálló beteg szervvel foglalkozik. Maximális amit tudnak mondani, hogy az ok a gének betegsége. A gyógyítás során a modern orvostudomány  általában nem a betegség okát hanem a betegség szimptómákat próbál meggyógyítani. Például mikor valakinek beteg a mája, erre azt mondják, hogy azért beteg, mert be van gyulladva. De valahogy nem tudnak tovább lépni. Itt megállnak és küzdenek ezzel a gyulladással.
Az Ajurveda pedig m
élyebbre lép és feltesz egy fontos kérdés, hogy miért van begyulladva? És megtalálva a gyulladás okát ajánl bizonyos kezelőmódszereket.
Vele szembe a modern orvostudom
ány a tüneti kezeléssel nem képes teljes mértékben meggyógyítani, mert az ok nincsen megszüntetve, a betegség újra megnyilvánul. Ezért elég gyakran előfordul, hogy az ember egyszer elkezdi bevenni gyógyszert, mely csak arra a tünetre hat és ezt az orvosságot egész életen át szednie kell.

Későbbiekben jobban fogjuk részletezni az Ajurveda tudományát.
Azok k
özött található az ember finom test részletes leírása. Majd kiderül, hogy a betegségek nagy része finom testben keletkeznek, majd fokozatosan a durva testre kezdenek hatni .

Az egyik orosz orvos doktor Oleg Torszunov, 20 éven át tanulmányozza az Ajurveda finom törvényeket és eredménye képpen azt fedezte fel, hogy az ember viselkedése, vagy a karaktere szoros kapcsolatban van az emberi szervekkel.

Dr. Oleg Torsunov


P
éldául a düh a máj gyulladást okozza. Ebben az esetben nem segít semmilyen gyógykezelés, mert az oka a düh. És meddig az ember ezt nem változtatja meg, addig nem tud megyógyulni. Erről is majd részletesebben lehet olvasni.

 

Végül az Ajurvéda titka az, hogy ha az ember tudja, hogyan kell viselkedni, hogyan kell táplálkozni, akkor, megelőzi a betegségeket, tiszta lesz a tudata ahhoz, hogy az élet főfeladatát végrehajtsa és elérje az állandó boldogság lelki szintjét.

 

Bhaktipada Dasa

 

 

Szeretettel várunk mindenkit 2015.március 21-én Kecskeméten az Ajurvéda kurzuson, ahol megtanulhatjuk az Ajurvéda gyógyászat alapjait.

A foglalkozás 9 órától délután 17.00-ig tart.

 

A magadért tett befektetés:

 

10 000 Ft, ami tartalmaz egy ebédet is, mely az Ajurvéda szabályai szerint gondosan összeválogatott alapanyagokból készül.

 

Ebéd

 

Bővebb információ:

 

Tokay Jánosné Erika

30/299-8214

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

 

Hírek

 • Hírcsatornáink:
  2013-10-03 14:25:39

  Egyre jobban agykontroll klub facebook csoportja    Egyre jobban agykontroll klub You Tube csatornája     E-mail küldés

 • Újítás :-)
  2013-04-27 19:12:52

  Sziasztok!

  Ezt a "forgalom figyelőt" azért telepítettem, hogy lássam mire van igényetek, mit kerestek leginkább. Kéréseket lehet ám közzétenni a chat-en is Kacsintás!

 • Új számláló 2014.10.25-től.
  2013-03-16 16:58:21
 • Ez a számláló valószínűleg a nagy látogatottság miatt kiakadt :D
  2013-03-16 16:09:56
 • Kövess minket a You Tube-on.
  2013-02-02 18:40:26

  Vendégeink előadásairól legtöbbször videófelvétel is készül.
  Így ha nem tudtál résztvenni az eseményen, később is hozzá juthatsz az információkhoz.

 • Új feltöltés!
  2013-01-18 14:31:40
 • Január 14-én
  2013-01-11 22:10:06

  A SZIMBÓLUMOK elemzésével foglalkozunk a kecskeméti Egyre jobban agykontroll klubban.
  Őseink szimbólumokat és képírást használtak a kommunikáció eszközéül.
  Ma már ezek kivesztek életünkből.
  Vagy mégsem?
  A szimbólumok jelen vannak, és hatnak ránk!
  Hogy miképpen, Nagy Erika- parapszichológus elárulja nekünk.

  Játékos kedvű résztvevőink közül kisorsolunk egyet, aki komplett elemzéssel térhet haza.

  Gyertek el!

 • Január 7-én
  2013-01-02 20:02:41
  Fabó Györgyné Margó- kineziológus lesz a vendégünk a kecskeméti agykontroll klubban.
  Margó megtanít nekünk néhány stresszoldási technikát, valamint elmeséli, hogyan segítheti életünket a kineziológia.
  Ott a helyetek, ha érdekel Benneteket a módszer.
  Ha van kérdésetek a témával kapcsolatban, most egy sokat tapasztalt szakembertől kérhettek tanácsot.

  Várlak Benneteket hétfőn az Erdei Ferenc Művelődési Központban 18.00-20.00-ig.

 • Új videó feltöltés
  2013-01-02 09:01:38

  Csabai Zoltán előadása az egészséges táplálkozásról megtekinthető a You Tube-on: 1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész.

 • December 17-én
  2012-12-13 19:00:55

   Idei utolsó összejövetelünkkor Karácsony előtti "batyus party-t" tartunk, melyen kötetlenül élveszhetjük egymás társaságát. Végre beszélgethetünk, eszegethetünk, jól érezhetjük magunkat!
  Belépő 1-1 tányér finomság Nevetés
  (szendvics, sütemény, rágcsálni való, üditő)

 • December 10-én
  2012-12-07 12:03:00

  Két vendégünk is lesz a kecskeméti agykontroll klubban.
  Az összejövetelen először Vágó Béla- Gyógymasszőr tart nekünk rövid előadást testünk-lelkünk- egész-ségünk kapcsolatáról.
  Majd Fehér Anna- Gyógyító folytatja a sort rendkívűl érdekfeszítő, komplex előadásával.
  Az eseményt közös meditációval zárjuk Anna segítségével.

 • December 3.-ra
  2012-11-30 17:15:28

  Nem hívtam vendégelőadót, nem készülök semmilyen témával.
  Olyan sokan írtátok a "Téma javaslatok" papírra, hogy jó lenne egy kicsit lazítani, mert túl feszített a tempó, így kívánságotok szerint fog alakulni a hétfői összejövetel.
  Ismerkedhetünk, feltehetitek kérdéseiteket, tanácsot kérhettek egymástól, tapasztalatokat oszthattok meg, megoldást találhatunk problémákra...
   
  Gyertek el!

 • November 26-án
  2012-11-23 10:28:12

  Nagyon érdemes eljönni a kecskeméti agykontroll klubba!
  Témánk a HATÉKONY TANULÁS lesz, melynek praktikáit tapasztalt vendégünk:
  Weitz Teréz fogja ismertetni.
  Ajánlom, hogy hozzatok magatokkal jegyzetfüzetet, tollat, iskolás gyereket ;-).....
  Számos információt gyűjthettek be a hatékony és gyorsabb tanulás érdekében!
  Teréz weboldalán is rengeteg infót találtok:
  http://www.karrierkod.hu/

  Vendégül látjuk még Makra Zsuzsanna gyermek agykontroll oktatót is.
  Közös meditációnkat Zsuzsi vezeti majd.

  Gyertek el!

 • November 19-én
  2012-11-15 16:40:11

  A következő kérdésekre keressük a választ:

  -Biztos, hogy a saját problémánkat cipeljük?
  -Vajon mindig alanyi jogon szenvedünk?
  -Ha mégsem így van, akkor ki helyett, kinek a nevében gyakoroljuk az önsorsrontást?

  A Hellinger-módszer segíthet, hogy más szemszögből nézzünk problémáinkra.
  A családfelállítás módszere  legelterjedtebb formája a csoportos családállítás.
  Halmágyi Piroska mesél nekünk tapasztalatairól, és a módszerben rejlő lehetőségekről a következő agykontroll klub összejövetelen.

  Gyertek el!

 • November 5-én
  2012-11-02 20:43:38

  A nagysikerű PÉNZKONTROLL DIÓHÉJBAN előadást folytatjuk Fekecs Tibor vezetésével.
  Várjuk azokat, akik szeretnének nem mindennapi megoldási lehetőségeket kapni anyagi helyzetük fellendítésére.

  Gyertek el!

 • Segítség az október 15.-i előadáshoz:
  2012-10-15 09:03:30

  Tibor segítsége anyagi helyzetetek fellendítésére:

  - Aranyat érő pénzügyi szokások

  - Pénzaura meditáció leírása

  - Pénzkontroll dióhéjban munkafüzet

  Valamint megtaláltam az interneten John Newman- Pénzkontroll tanfolyamának anyagát.

 • Október 15-én
  2012-10-11 22:14:29

  PÉNZKONTROLL DIÓHÉJBAN- "gyorstalpaló tanfolyamon" vehettek részt Fekecs Tibor előadásában.

  Az eseményen nagyon érdemes részt venni.

  Gyertek el!

 • Új tartalommal bővült!
  2012-10-07 20:50:54

  Érdemes ellátogatni az ingyen letölthető hanganyagok lapra, mert számos előadással, és hangoskönyvvel bővült linkgyüjteményünk.

 • Október 8.-án
  2012-10-07 08:11:57

  A célok programozásával foglalkozunk.
  Segítünk egymásnak is oly módon, hogy 2 kisorsolt célt közösen erősítünk meditációnk alatt.

  Vendégünk lesz Makra Zsuzsanna, gyermek agykontroll oktató is.

 • Október 1-én
  2012-10-01 06:23:01

  Témánk a KARMA lesz az agykontoll klubban, melyről vendégünkkel Nagy Erika, parapszichológussal beszélgethetünk.

 • Új képzés!
  2012-09-20 18:57:49

  Pszichotronika tanfolyam indul Kecskeméten dr.Gajdos István József -szellem lélek gyógyító, Merkaba gyógyító mester vezetésével.

  Részleteket itt és Hajdú Katánál tudhatok meg a 20/852-0458-os telefonszámon.

 • Szeptember 17.-től
  2012-09-13 21:11:28

  Az Erdei Ferenc Művelődési házban találkozhatunk. Ezentúl minden hétfőn 18.00-20.00-ig.

 • Szeptember 5-én
  2012-09-02 08:56:08

  Szorgos kezetekre lenne szükségem.

  Különösebb témát nem, csak egy meditációt terveztem.

  A maradék időben kis meglepetéseket készítenénk a szepemberi Agykontroll tanfolyam résztvevőinek.

  Ha van kedved csatlakozz hozzánk, kézügyesség nem szükséges.

  Várlak Benneteket szerdán a Szalag Üzletházban 18.00-20.00-ig.

   

  Gyertek el!

 • Augusztus 29-én
  2012-08-28 14:04:02

   Analizálással és távgyógyítással foglalkozunk az agykontroll klubban.
  Az alaptanfolyam 3. és 4. napján tanult módon az általatok felírt, majd kisorsolt 2 személy gyógyításához járulunk hozzá meditációnk alatt.

  Gyertek el!

   

 • Kerti Party augusztus 24-én 18.00-tól
  2012-08-19 23:15:11

  Ne feledjétek augusztus 24-re szervezzük a kerti partynkat a Műkertvárosi Iskola udvarában, még nem késő, hogy csatlakozzatok. Hozzátok el ismerőseiteket, családtagjaitokat, hogy megismerhessük egymást.
  Jelezzetek, hogy ki hány fővel jön, hogy elegendő ételt vásárolhassunk.
  Bográcsban főzünk majd paprikás krumplit virslivel, lesz friss kenyér és csemege uborka.

  Süti vagy rágcsát, innivalót hozzatok, amit szívesen fogyasztanátok, illetve betehetjük a közösbe is.


  Mindenkit szeretettel látunk augusztus 24-én pénteken 18.00-tól.

   

 • Augusztus 22-én
  2012-08-19 17:48:23

  Ács Julianna előadását hallgathatjuk meg az AURA-SOMA alkalmazásáról.

   

 • Augusztus 15-én
  2012-08-09 14:22:17

  Ismét Tóth Ildikó látogat majd el hozzánk.
  Megkértem, hogy segítsen nekünk abban, hogy a hétköznapjainkba bele tudjuk csempészni az erőszakmentes kommunikáció  legfőbb alapelveit.

   

 • Augusztus 1.-re
  2012-07-30 21:13:03

  Dr. Domján Mihály pszichológus, családterapeutát hívtam vendégül az agykontroll klubba.

  Gyertek el!

   

 • Július 25-én
  2012-07-24 20:35:33

  A TÜRELEM témáját beszéljük át. Rád is számítunk! Gyere el!

 • Július 18-án
  2012-07-17 18:18:58

  Laza, beszélgetős, meditálós összejövetelt tartunk a Szalag Üzletházban 18.00-20.00-ig. Gyertek el!

 • Július 11-én
  2012-07-06 23:03:15

  Sok mindenkit érdekelhet következő klub témánk, az ERŐSZAKMENTES KOMMUNIKÁCIÓ, Tóth Ildikó tolmácsolásában. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan kell alkalmazni a hétköznapokban, gyere el szerdán a Szalag Üzetházba, szeretettel várunk 18.00-20.00-ig.

 • Július 4.
  2012-07-03 13:56:45

  A következő klub eseményen az ÉLETCÉLlal foglalkozunk. Meghívott vendégünk Hajdú Katalin numerológus lesz. Gyertek el!

 • Hogyan meditáljunk egy pillanat alatt?
  2012-06-26 14:49:15

  Érdemes megnézned ezt a kis videót, ha felcsigázott a kérdés.

 • Június 27-én
  2012-06-25 19:25:44

  Az önbizalom és annak hiányát beszéljük ki a klubban. Tarts velünk!

 • Június 13-án
  2012-06-11 08:43:06

  Megtanuljuk hogyan lehetünk sikeresek, hogyan tűzhetünk ki megfelelő célokat, és hogyan valósítsuk meg őket anélkül, hogy feledésbe merülnének. Fantasztikus segítséget kaptok, melynek használatával garantált a siker!

 • Június 6-án
  2012-06-04 14:43:51

  Közkívánatra ötletbörzét tartunk, végigvesszük ki, hogyan és melyik technikát használja fel a mindennapi eseményekhez.

 • Meditációk, hangoskönyvek...
  2012-05-27 18:42:06

  Folyamatosan bővül a letölthető hanganyagok oldala is. Érdemes körülnézni.

 • Május 30.-i téma:
  2012-05-26 20:24:21

  A SZERETET KAPCSOLATAINKBAN.

  Átbeszéljük minként használhatjuk fel agykontrollos tudásunkat családi-, pár-, társas-, üzleti ... kapcsolataink alakítására.

 • Május 23.
  2012-05-20 17:41:36

  Téma: Gyógyítás/gyógyulás

  Átismételjük a tanult gyógyítási módokat, a víz-, és tárgy programozást.

 • Letölthető magazinok
  2012-05-20 17:30:24

  Bővült a tartalom a májusi Elixírrel, és a Természet gyógyász magazinnal.

 • Május 16.
  2012-05-12 14:55:08

  A szerdai találkozónk alkalmával a GAZDAGSÁG nyomába szegődünk. Átismételünk néhány agykontrollos technikát: Hirdetés, Ingatlan eladás, Adósság behajtás, Állásszerzés, Szolgáltatás vagy üzlet hirdetése.

 • Klubélet
  2012-05-06 09:39:45

  Következő összejövetelünk időpontja május 9. szerda 18.00-20.00-ig. Téma: trauma és stresszoldás. Gyertek el!

 • Újabb sikertörénet.
  2012-04-27 12:43:33

  Egy új videóinterjút találsz Pelyhe Györggyel a sikertörténetek oldalon.

 • Apróhirdetések
  2012-04-19 15:47:58

  Elindult az ingyenes APRÓHIRDETÉS oldalunk. Használjátok bizalommal!

 • Ingyen letölthető!
  2012-04-17 15:41:17

  A hanganyagok oldalon ingyen letölthető a nagysikerű ÉBRESZTŐ meditáció. Használjátok ti is!

 • Új sikertörténet feltöltés!
  2012-04-13 19:59:29

  A sikertörténetek oldalon Dr. Danka Klára történetét tekintheted meg.

 • Magazinok
  2012-04-12 18:10:25

  A mai naptól oldalunkon megtalálható néhány kedvelt magazin idén megjelent számainak linkjei.

 • Linkek
  2012-04-04 12:01:47

  Oldalainkon folyamatosan bővülő linkgyüjteményt találsz. Érdemes időnként visszalátogatni, és körülnézni. Ha valami érdekel és nem találtad, kérlek jelezd felém.  Köszönöm.

Asztali nézet